Skip to main content

Processen

Processchemat är utformat för att ge en övergripande struktur och riktlinjer för olika processer, men det är viktigt att notera att det inte är en ”one-size-fits-all”-lösning. Varje förfrågan eller produkt har unika krav, specifikationer och förutsättningar som påverkar hur processer bör genomföras. Därför är det inte alltid möjligt eller lämpligt att applicera hela processchemat på varje förfrågan eller produkt i sin helhet.
1

Förfrågan

Flödet börjar med att vi tar emot en förfrågan från kunden, där önskemål och specifikationer för produkten diskuteras. Vi samlar in all nödvändig information för att kunna påbörja processen.
2

Kalkyl/Offert

Efter att ha förstått kundens behov, gör vi en noggrann kalkyl och tar fram en offert som inkluderar pris, tidsram och andra viktiga detaljer. Offerten ger en klar bild av vad som kan förväntas i projektet.
3

Prototyp

Efter godkänd offert går vi vidare till att utveckla en prototyp. Prototypen fungerar som en första fysisk representation av den slutliga produkten och ger möjlighet till testning och feedback innan massproduktion påbörjas.
4

APQP

Advanced Product Quality Planning (APQP) säkerställer att alla kvalitetskrav uppfylls genom noggrant planerade steg, vilket minskar riskerna och förbättrar produktutvecklingen.
5

PPAP – IMDS

Production Part Approval Process (PPAP) säkerställer att alla krav och specifikationer möts innan produktionen påbörjas. IMDS (International Material Data System) används för att säkerställa att materialvalen uppfyller miljö- och säkerhetsstandarder.
6

Inköp

I detta steg säkerställer vi att alla nödvändiga material och komponenter köps in enligt de specifikationer som fastställts i tidigare steg, med fokus på kvalitet och leveranstid.
7

Ankommande Material – Kontroll

När materialet anländer genomförs en noggrann kontroll för att säkerställa att det uppfyller alla kvalitetskrav innan det går vidare till produktionen.
8

Tillverkningen

Här sker själva tillverkningen enligt specificerade processer. Varje steg övervakas noggrant för att säkerställa att produkten håller högsta möjliga kvalitet.
9

Ombesörjning – Ex. ytbehandling

Efter tillverkningen kan ytterligare bearbetning som ytbehandling utföras för att förbättra produktens egenskaper, såsom korrosionsbeständighet eller estetik.
10

Slutkontroll - Mätning

En slutlig kvalitetskontroll och mätning genomförs för att säkerställa att den färdiga produkten lever upp till alla specifikationer och kvalitetskrav innan den skickas vidare.
11

Lagerföring/Emballage

Produkterna lagerförs och emballeras enligt kundens krav, med fokus på att skydda produkterna under lagring och transport.
12

Logistik / Frakt

Det sista steget i processen är logistiken, där produkterna distribueras till kunden. Vi säkerställer att leveransen sker smidigt och i tid, enligt de överenskomna villkoren.